Zapach Marki - Technika

Zapachy i urządzenia do kreacji wizerunku zapachowego

Technika - Inteligentna emisja zapachów

Zastosowana technika emisji woni jest niezwykle ważna w marketingu zapachowym. Zbyt silne uwalnianie zapachów może być nieprzyjemne, a zbyt słabe może być nieskuteczne. Naszym zadaniem jest zaproponować optymalną technikę emisji zapachów dostosowaną do Państwa potrzeb w funkcji powierzchni.

Marketing Zapachowy

Jakie dyfuzory ?

W oferowanych przez Zapach Marki urządzeniach wykorzystywana jest zaawansowana technika nebulizacji polegająca na transformacji substancji płynnej w suchą, homogeniczną mgiełkę zapachu.
Zastosowane dyfuzory zapewniają płynne i regularne uwalnianie zapachu. Zapach dociera do miejsc nawet z niewielkim ruchem powietrza.

Zimna i sucha dyfuzja zapachów jest na dzień dzisiejszy technologią najbardziej zaawansowaną, najbardziej skuteczną i ekonomiczną. Uwalnianie zapachu jest stabilne w czasie.

Marketing Zapachowy

Co oznacza "Plug and Smell" ?

Dyfuzory są proste w użytkowaniu, zgodnie z ideą "Włączam i Pachnie" w języku angielskim "Plug and Smell".

W ofercie posiadamy grupę dyfuzorów gwarantujących nie tylko harmonijne uwalnianie zapachu, ale również umożliwiające programowanie intensywności zapachu oraz programowanie włączania i wyłączania dyfuzorów w cyklu tygodniowym i godzinnym. Urządzenia podłączone GSM do platformy umożliwiają sterowanie i kontrolę przy użyciu prostego smartfona.

Zapachowe wkłady zamienne zostały tak opracowane, aby utrzymanie funkcjonowania urządzenia było jak najprostsze. Nie jest więc wymagane specjalne czyszczenie instalacji, aby uzyskać właściwe funkcjonowanie dyfuzorów.

Dyfuzory mogą funkcjonować autonomicznie, pojedynczo lub systemowo.

O ile preferują Państwo zespolenie emisji zapachów z systemem klimatyzacji lub wentylacji jest to również możliwe po ocenie stanu technicznego istniejących instalacji, gdy rozwiązanie autonomicznych dyfuzorów okaże się niesatysfakcjonujące.

Mniej zaawansowane techniki emisji zapachów mogą powodować pewne niedogodności dla Klientów. Przykładowo zapach w płynie jest podgrzewany przez system ogrzewania i w ten sposób uwalniany jest zapach. Jednakże pod wpływem temperatury początkowy zapach podlega zmianom. Zmiany są szczególnie zauważalne pod wpływem skoków temperatury, co jest nieuniknione w dziennych i tygodniowym cyklu grzewczym. Analogicznie przy tej technice zachowują się zapachy w instalacji wentylacyjnej.

Przy technice pulweryzacji, woda zmieszana z olejkami zapachowymi może generować zbyt dużą wilgotność powietrza i w konsekwencji powodować rozwój mikrobów w instalacji klimatyzacji i wentylacji.

Marketing Zapachowy
Jaka technika jest optymalna ?

Wobec zaobserwowanych niedogodności aktualnie optymalną techniką jest dyfuzja sucha i zimna. Zapraszamy do zapoznania się z oferowanymi przez Zapach Marki urządzeniami do emisji zapachów.

2015-2019 © Zapach Marki logo Zapach Marki